Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Вечер на дарителя и празнична програма в Тервел по повод бележити годишнини

Община Тервел, в партньорство с Историческия музей и Народно читалище „Димитър Дончев-Доктора 1893“ организират две събития, посветени на 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България, 79 години от подписването на Крайовската спогодба и една година от обновяването на музейната сбирка в града.

На 19 септември от 18 часа в сградата на музея ще бъде организирана Вечер на дарителя. На нея ще бъдат поканени всички дарители, които през 2018 и 2019 година са предоставили предмети за обогатяване на фондовете на експозиционните зали. Организаторите от Община Тервел и Историческия музей считат, че дарителството като акт на милосърдие е било основна движеща сила в изграждането на съвременна България. Като се започне от периода на Възраждането, възстановяването на страната след Освобождението, тежките години след двете Световни войни, та до днес. А през последните две години жителите на община Тервел доказаха, че „сговорна дружина планина повдига“.

На 22 септември от 10.30 часа на откритата сцена на площада празнична програма ще поднесат танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“.

c