Водещи новини - дясно Общество

Вандали потрошиха стъклата на ремонтирана спирка в Добрич

За поредната вандалска проява сигнализира Про Нюз Добрич наш съгражданин. Той ни изпрати и снимки, от които са видни нанесените поражения на една от ремонтираните автобусни спирки в Добрич. Тя се намира по бул. „Добруджа”, близо до паметника на Пейо Буюклията.

Добричлията сигнализира, че постоянно минава покрай спирката. Вчера му е направило впечатление, че едното стъкло е напукано, явно след удар. Днес сутринта вече били натрошени всички стъкла. Явно са изработени от такъв материал, че да не паднат, а са напукани, обясни подалият сигнала.

Мъжът разказа, че във въпросната спирка постоянно се събират някакви лица, които той не познава. По думите му отсреща има камера и може те да са заснети. Съгражданинът ни смята, че трябва и полицията да се намеси. Ако не се вземат мерки до ден, максимум два, спирката ще бъде напълно разрушена, категоричен е добричлията.

Припомняме, че преди малко повече от месец общинско предприятие „Комуналстрой“ ремонтира 25 основни спирки в Добрич. Те се нуждаеха от основен ремонт вследствие на вандалски прояви и липса на отговорно отношение. Намират се по основни улици и булеварди, където има голям пътникопоток и се използват от много граждани.

Материалът, който е използван, е стъклен триплекс с цел да бъде по-безопасен и да създава по-приветлив вид на спирките. Инвестицията бе осигурена от общинския бюджет. Сред спирките, които са ремонтирани, са: Автоспирка по бул. “Добруджа” – подлез ул. “От. Паисий”; по ул. “Н. Петков” – преди Резиденция; по бул.”25-ти септември” – паметник “Хан Аспарух”; по улица „Димитър Ковачев“, по бул. „Добричка епопея“ и други.

Follow Me:

Related Posts

  1. Соня Томова says:

    И на обновената спирка до Резиденцията почти е пробито стъклото…вечер късно и там,и на отсрещната пред бл.37 се събират шумни групи младежи и системно ги рушат! Ако минава периодично по това време патрулна кола,ще имат страх,а и бащите им платят глоби.Това продължава от години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *