Водещи новини - дясно Добрич Новини

Започна градежът на къщата-музей на Адриана Будевска в Добрич

Започна изграждането на къщата-музей на Адриана Будевска в Добрич, видя репортер на Про Нюз Добрич. Тя ще се намира на около 2 метра от мястото, където е бил родният дом на актрисата. Това се налага заради подстъпите за хората с увреждания, които ще бъдат изградени. Вече са положени основите на новата сграда. Дейностите трябва да приключат до 15 ноември.

Припомняме, че изграждането се извършва по проект „Реконструкция по автентични данни и адаптация за творчески дейности на къща-музей на Адриана Будевска”. Средства в размер на 64 хиляди лева са отпуснати от Министерството на културата, а Регионалният исторически музей в Добрич осигурява допълнително 12 000 лева. Строежът се извършва от “Реставрация” ЕАД – София.

Досегашната къща реално не бе родният дом на Адриана Будевска. Той е бил съборен и изграден през 1976-1977 година по повод 100-годишнината от рождението на актрисата. Проектът предвижда къщата-музей да бъде изградена по автентични данни. За целта ще бъде използван снимков материал от архива на музея.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *