Бизнес Водещи новини Добрич

Удължен е срокът за ремонта на сградата на хотел „Москва” в Добрич

Срокът на ремонта на сградата на бившия хотел „Москва” в Добрич е удължен, съобщи за Про Нюз Добрич Явор Терзиев – управител на фирмата инвеститор „Д Имоти” ЕООД. По думите му срокът няма как да бъде спазен, защото се налага съгласуване на проектите в Министерството на културата. Очаква се ремонтът на сградата да приключи през пролетта на следващата година. Въпреки съгласуванията, по обекта и в момента се работи, посочи Терзиев. Той не се ангажира точно в кой месец през пролетта сградата ще е готова.

Припомняме, че строителната площадка бе открита на 19 септември 2018 година. Планираната продължителност на дейностите бе до 19 септември тази година. Проектът за ремонта на сградата, която е паметник на културата, е разработен от фирма от Русе с богат опит в тази сфера. Фирмата-изпълнител на ремонта е избрана след проведен конкурс, това е “Съником” ЕООД от София. Прогнозираната инвестиция е около 1,5 млн. лв.

На приземния етаж на сградата на бившия хотел ще има търговски обекти и Търговска банка „Д Банк”. На горните етажи ще има по четири жилищни апартамента с площ 120-130 кв. м, луксозно строителство. Те ще са предназначени за продажба. 

Емблематичната сграда на хотел „Москва” е строена през 1913 година. През последните десетилетия тя смени няколко собственици, като през това време все повече се рушеше. Известно време имотът бе собственост на Димитър Желев Маринов. В края на януари 2009 г. бе сключена сделка за продажбата на имота и собственик стана “Т. Б. Консулт”. За сградата Тодор Батков тогава плати общо 816 394, 40 лв.

През 2011 година „Д Банк”, или по-точно дъщерната й фирма „Д Имоти”, е придобила хотела и парокотелното срещу задължения на фирмата на Тодор Батков „Т. Б. консулт” на стойност около 3 млн. лева.  След това са водени разговори с различни потенциални купувачи, но до сделка не се е стигнало.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *