Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Пиян, дрогиран и без книжка по пътя Варна-Добрич се размина с условна присъда

В бързо производство Районен съд – Варна осъди 29-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, съобщи Нова Варна.

Както Про Нюз Добрич писа, 29-годишният гастарбайтер в Норвегия Митко от село Оброчище бе заловен по пътя Варна – Добрич пиян, дрогиран с два вида наркотици, без никога да е притежавал книжка и с десетки глоби за превишена скорост.

На 30 август изхода на град Аксаково е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди 8“, управляван от 29-годишния М.М. от с. Оброчище, община Балчик.

Хванаха пиян, дрогиран и без книжка шофьор по пътя Варна-Добрич (+снимки)

При проверката е установено, че водачът няма шофьорска книжка. Извършената проверка с полеви тест за наркотици показала, че е употребил кокаин и опиати, а от проверката с техническо средство е установено, че е управлявал колата и след употреба на алкохол – 0,61 промила.

29-годишният Митко от 9 години живее в Норвегия. Никога не е имал книжка. Има обаче натрупани глоби в размер на 1050 лева. “Прибрах се от чужбина, изпих 50 грама ракия. Решихме да се возим и да отидем някъде, за да пийнем по нещо”, заяви нарушителят, който освен че ще бъде съден, остава и без кола. Тя ще бъде дерегистрирана. В колата на младежа са пътували и две момичета.

c