Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На 27 септември се открива предизборната кампания, определиха местата за плакати в Добрич

Със заповед на кмета на Добрич Йордан Йорданов от днес са определени местата на територията на Общината за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания в изборите за общински съветници и за кмет на 27 октомври.

Посочени са 25 рекламни тела (афишарки), които са както в централната част на града, така и в кварталите  “Дружба 1”,  “Добротица”, ”Хр.Ботев”, “Балик”.

Агитационни материали могат да се поставят и на оградни пространства – на таблото на оградата на ресторант ”Резиденция” и на Районна служба ”Пожарна безопасност и защита на населението”.

В заповедта се посочва, че агитационните материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.

Предизборната кампания  се открива на 27 септември (30 дни преди изборния ден) и приключва в 24.00 ч. на 25 октомври. В случай на втори тур на изборите за кмет предизборната кампания започва веднага след определяне на кандидатите и датата за провеждане на втория тур от ОИК и приключва в 24.00 ч. на деня преди предизборния ден.

До началото на предизборната кампания – 27 септември 2019 г., се забранява поставянето на предизборни агитационни материали. Сигнали за така поставени предизборни агитационни материали извън предизборната кампания се подават до областния управител, съответно кмета на  общината.

До 7 (седем) дни след изборния ден, а когато на територията на общината се провежда втори тур – в срок до седем дни от датата на произвеждането му,  партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

c