Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Клуб „Брацигово” от Добрич с четири награди от фестивала „Приморска перла”

Четири награди спечелиха изпълнителите от пенсионерски клуб „Брацигово” в Добрич от петото издание на националния фолклорен фестивал „Приморска перла”. Те участваха във фестивала след предварителна покана от организаторите и бяха единственият пенсионерски клуб от страната, който се представи във фолклорната надпревара.

С добруджански фолклор завладя многобройната публика фолклорна група „Детелина” към клуба с ръководител Росица Тодорова и корепетитор Марко Марков. Тя бе класирана на трето място и бе отличена с медал, грамота, плакет и парична награда. За автентично изпълнение бе награден с медал, грамота, плакет и парична награда Представителният танцов състав с ръководител Слави Божков и корепетитор Марко Марков. Хореографът Слави Божков бе отличен и със специална награда - за съхранение и разпространение на българския фолклор. Със златен медал бе наградена Марийка Сталева - солистка на песните в музикално-танцовата композиция.

Организатор на фестивала бе директорът на Фолклорните празници „Приморска перла”, под патронажа на кмета на Община Приморско Димитър Германов, сподели за Про Нюз Добрич Марийка Сталева. Тя изрази възхищението си от организацията на фолклорната проява – от настаняването, спазването на часовете на изпълненията, видеозаснемането, озвучаването. Публиката беше многобройна, нямаше места и по стъпалата на Амфитеатъра, където се проведе фестивалът, допълни изпълнителката от Добрич. „В двата дни колективът изживя едни приятни емоции, насладихме се на българския фолклор, на изпълненията на много млади състави, певци, солисти”, разказа още тя.

Марийка Сталева сподели, че в петия юбилеен фестивал са били поканени да участват най-добрите изпълнители от предните четири издания. Това, по думите й, е довело до изключително високото ниво на националната фолклорна проява.

c