Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ремонтирани и освежени учебни заведения посрещат децата на Добрич на 16 септември

С освежени и ремонтирани сгради учебните заведения в Добрич ще посрещнат своите ученици за новата учебна година, съобщи зам.- кметът д-р Емилия Баева пред журналисти. Както Про Нюз Добрич писа, по проект на Общината, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“, продължават ремонтните дейности в ОУ „Христо Ботев“, ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и ДГ № 32 „Зорница“. Освен Европейско финансиране Община Добрич осигури и собствен ресурс за освежаване и ремонт на учебните заведения, които ще посрещнат своите възпитаници в по-добра учебна среда и ще предложат качествено обучение. Със средства от училищните бюджети са извършени ремонтни дейности за над 430 хил. лв.

Всеки първокласник ще получи от кмета Йордан Йорданов по две упражнителни тетрадки по писане и смятане със символи на града, комплект цветни моливчета, светлоотразителна лепенка за раница и лично поздравление. Началото на новата учебна година ще започне на 16 септември в сутрешните часове с ритуал за издигане на националния трибагреник, под звуците на българския химн „Мила Родино!“.

В детските ясли със заделените средства в Капиталовата програма в размер на 180 000 лева са извършени основни ремонти дейности и е създадена привлекателна и уютна атмосфера за малките палавници. Подмяна на дограма, ремонт на фасадите, изграждане на нови огради са сред дейностите, които са извършени в детските градини. За тази дейност са осигурени 580 000 лева от общинския бюджет. Допълнително, от бюджетите на детските градини, са осигурени материали за благоустрояване и боядисване на занимални, кухненски блокове и за подобряване на материалните условия и интериора.

Пред всички учебни заведения са освежени и боядисани пешеходните пътеки.

c