Водещи новини Крими Новини

След гонка по пътя Добрич – Варна кола блъсна полицейска патрулка

Млад водач на лек автомобил, познат на МВР, се опита да избегне полицейска проверка и след гонка по пътя Добрич – Варна удари патрулка, научи Про Нюз Добрич. Според запознати екшънът се разиграл вчера между 18 и 19 часа.

В рамките на полицейската операция по пътна безопасност, която се провежда по повод празничните и почивни дни на територията на Област Добрич, служители на реда решили да спрат автомобила за проверка, тъй като се движел с висока скорост. Водачът му обаче не се подчинил на разпореждането на органите на реда и колата продължила движението си. Последвала гонка от патрулката. Лекият автомобил бил спрян в село Стожер. Източници на Про Нюз Добрич разказаха, че полицейската кола препречила пътя на нарушителя, при спирането лекият автомобил се ударил в бордюр, а след това и в задната броня на патрулката. При инцидента няма пострадали.

На място пристигнала и група от „Криминална полиция”, която направила оглед в леката кола за наркотични вещества, такива не били открити. Установено било, че автомобилът е със служебно спряна регистрация за неплатена застраховка „Гражданска отговорност”. Освен това водачът имал наложено отнемане на свидетелството на управление на МПС, но актът още не му бил връчен.

Техническото средство установило, че шофьорът не е употребил алкохол. Той обаче отказал да бъде тестван за наркотични вещества. Криминалисти обясниха, че в такива случаи не се взема кръвна проба. Те посочиха обаче, че санкциите са много тежки – лишаване от право да управлява МПС за определен период от време и големи глоби.

В лекия автомобил пътувало и момиче. И то било от криминалния контингент, твърдят запознати. Според тях двамата били регистрирани за престъпления, свързани с наркотични вещества.

Пътно-транспортното произшествие било обслужено по административен ред.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *