Водещи новини Новини Образование

Повече първокласници ще прекрачат училищния праг в област Добрич

За повече първокласници ще бие първият учебен звънец на 16 септември в сравнение с миналата учебна година в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образованието /РУО/ Жоро Тошков. Предварителните данни сочат, че тази година първолаците ще са 1 297, докато през учебната 2018/ 2019-та са били 1 253, или с 44 повече. Увеличение има и в броя на паралелките – първокласниците ще учат в 81 паралелки, м. г. са били 75. При 44 повече деца имаме 6 паралелки, явно няма да са толкова пълни, някъде ще са с по-малко ученици, коментира Тошков.

В първия учебен ден ще стане ясен общият брой на учениците в област Добрич през новата учебна година. До обяд директорите ще трябва да подадат информация в РУО, която в следобедните часове ще бъде изпратена в Министерството на образованието. През учебната 2017/ 2018 година учениците са били 16 015, а през 2018/ 2019-а – 15 460.

В училища в област Добрич учебната година ще започне с благотворителната инициатива „Дарение вместо цвете”. Както Про Нюз Добрич идеята е учители да се откажат от цветята в първия учебен ден, а учениците да дарят предвидените за тях средства за лечението на Алекс от Варна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *