Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Майката на Деско от Добрич дари за парализирана млада жена от Русе

Антоанета Малева - майка на Десислав Димов от Добрич, който напусна този свят преди два дни след 17 години живот с болка, направи дарение на жена от Русе, парализирана от кръста надолу при катастрофа – Ивелина Руменова Димитрова. Младата жена разказа в социалната мрежа, че от кампанията за набирането на средства за лечението на Деско са останали много магнитчета и книгоразделители. Антоанета реши да ги дари за моята кауза, тъй като сама знае, че средствата за лечението на възрастните хора се събират много трудно и бавно, сподели Ива. „Както нейният син Деско, и аз на много крехка възраст започнах да водя тежката и несправедлива битка след претърпян пътен инцидент, в който няма наказани”, допълни тя.

Младата жена благодари от сърце на Антоанета Малева. „Благотворителната инициатива с продажбата на магнити и книгоразделители продължава от Деско за Ива!”, написа Ивелина. В профила си тя сподели снимки на книгоразделителите и магнитите, подходящи за ученици и деца. „Изказвам искрени съболезнования към близките на Деско и Ви пожелавам да бъдете силни, сплотени и много подкрепящи се! Почивай в Мир, Деско!”, написа още младата жена.

Припомняме, че Десислав Димов претърпява автомобилна катастрофа на 28 август 2002 година и получава тежка гръбначно-мозъчна травма, от която бе обездвижен напълно от кръста надолу. След катастрофата следват 17 години, изпълнени с множество операции, но от две години Десислав бе със силни болки и на силни болкоуспокоителни. Предстояха му две операции в клиника в Турция – за укрепвани на гръбначния стълб и за поставяне на невромодулиращия имплант, който действа обезболяващо. Общата сума, която трябваше да се заплати, бе 57 000 евро, близките му бяха събрали с помощта на добри хора част от средствата.

Съдбата на Ивелина Руменова е сходна на тази на Деско. Преди повече от 10 години тя претъпява катастрофа, в която водачът загива на място. Ива остава парализирана от кръста надолу и е прикована в инвалидна количка. Дни преди Коледа през 2017 година са й направени две животоспасяващи операции - първата на ребрата и гръбнака, а след това и на аортата. Ивелина провежда непрекъсната рехабилитация - у дома и в клиника „Д-р Гечеви” в Павел баня, за която са й необходими средства.

Всеки, който иска да помогне на Ива да продължава да се бори за по- добър живот, може да я подкрепи по следните начини:

- Превод по дарителска сметка Postbank, клон Русе

BG18BPBI88981030007946

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Ивелина Руменова Димитрова,

- Превод чрез Transferwise- https://transferwise.com/ с данните към дарителската сметка,

- HelpKarma : https://helpkarma.com/campaign/zaedno-za-iva-282.

c