Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Жители и пожарни екипи спасяваха от пламъците село край Тервел

Огнената стихия, която се разрази през вчерашния ден и имаше опасност да засегне къщите в тервелското село Орляк, е била потушена от два противопожарни екипа, съобщиха от ГД ПБЗН.

Както вече информирахме, пламъците са били забелязани около 12:30 ч., когато е бил подаден и сигнал към. ОЦ при РД ПБЗН – Добрич.

На по-малко от метър от къщите овладяха пожар в с. Орляк

За ликвидирането на пожара са били изпратени два пожарни автомобила с шестима служители от РС ПБЗН – Добрич. Както съобщи за Про Нюз Добрич кметът на населено място, заради силния вятър, фронтът на огъня е имало опасност да достигне до къщите в селото. „Беше страшно, всичко стана за нула време. Пожарът достигна близо до къщите преди да бъде овладян, нямаше и метър ."

Часове след потушаването на пламъците, на местопроизшествието е имало пожарен автомобил, който да следи, предвид силния вятър, пожарът да не възникне отново.

Пожарът е предизвикан от възрастен мъж от село Орляк, който запалил боклуци край селото. Спасена е намиращата се в близост царевична нива и къщите на хората от селото. Унищожени са 150 дка сухи треви и храсти и около 50 дка нерегламентирано сметище.

Снимката е илюстративна

c