Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Каварна с дарения за болно дете вместо букети на 16 септември

Да подкрепят благородна кауза и помогнат за лечението на болно дете призовават от ръководството, учителския колектив и непедагогическия персонал на ОУ„Йордан Йовков“ в Каварна. Те апелират всички ученици и родители на 16 септември да дарят предвидените за цветя средства в подкрепа на лечението на малкия Гого - Георги Валериев Великов. За целта пред входа на училището ще бъде поставена специална кутия. Нека първият учебен ден бъде не само празник на знанието, но и на милосърдието и добротата, призовават от учебното заведение.

Преди няколко дни нашето слънчево дете Гого навърши две години, сподели за Про Нюз Добрич майката на момчето Десислава Маринова. Тя е родом от Каварна, но със семейството си живее във Варна. Гого е с диагнози Микроцефалия и Епилепсия и следствие на тях не може да ходи, да сяда, да хваща с ръчички играчки, не прави нищо присъщо за децата на неговата възраст.

Родителите забелязват, че детето има проблем, когато е на 7 месеца и оттогава животът на всички се превръща в ежедневна борба. Но въпреки усилената рехабилитация състоянието на Гого не се подобрява. Напротив, малко преди да навърши 1 годинка започва да прави пристъпи, които се изразяват в свиване на ръцете и краката към тялото, кривене на очите, често придружени с викове или неистов смях.

След множество консултации с различни доктори в България и чужбина семейството открива надежда в клиника Лийф Хоспитал, Турция. Лекарите там са на мнение, че Гого има голям шанс за подобрение след вливане на стволови клетки. За постигане на максимален ефект ще са необходими най-малко три такива процедури. Необходимите средства са 60-70 000 лева, но Десислава Маринова не може да посочи точно колко, тъй като още нямат реална оферта от турската клиника. Изпратени са документите на Гого и в лечебно заведение в Украйна, откъдето също се очаква оферта.

Необходимата сума за лечението на момченцето е непосилна за семейството. До момента набраните средства са около 23 000 лева.

Родителите се обръщат с огромна молба към всички, които имат желание и възможност да помогнат. Ние вярваме, че с ваша помощ Гого ще има шанс за едно по-добро бъдеще, споделят те.

За лечението на Гого можете да помогнете чрез:

c