Крими

Стражари заловиха бракониери в горите край Тервел

665 проверки са извършили през изминалата седмица горските служители във всичките 18 поделения, попадащи в обхвата на Североизточното държавно предприятие, съобщиха от държавното дружество. Инспектирани са били 246 обекта за добив на дървесина и 266 превозни средства. За периода от 26 август до 2 септември са съставени осем акта и два констативни протокола на нарушители. Иззети са осем пространствени кубически метра незаконна дървесина (за огрев) и три каруци. Бракониери със шест кубика дървесина са заловени на територията на ДЛС-Тервел, а трите каруци и два кубика с дърва са задържани от горските в ДЛС-Шерба.

Най-голям брой проверки са извършени в ДГС-Търговище – 169, в ДГС-Добрич – 68, 59 са в ДЛС-Паламара, 48 в ДГС-Шумен, 41 в ДЛС-Балчик и т.н.

Във всички стопанства продължават и всекидневните обходи, като горските освен за нарушители следят и за диви свине с нетипично поведение, както и за трупове на животни, за които е възможно да са били заразени с АЧС. Дават се дежурства и на временните контролни горски пунктове в пограничните райони с Румъния – в поделенията на ДГС-Генерал Тошево и ДЛС-Балчик, информираха от СИДП.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *