Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Четири номинации за Почетен гражданин на Добрич, днес решават

Четири предложения за удостояване със званието Почетен гражданин на Добрич са постъпили в администрацията. Те са за председателя на ХобиСклуб в Добрич Иван Тодоров, за поета Драгни Драгнев, за хореографа и главен художествен ръководител на Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ Стоян Господинов и за писателката Рада Въртунинска, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Общинския съвет Иво Пенчев.

От 15.00 часа ще се проведе заседание на Комисията за удостояване с почетни отличия на Община град Добрич. Ще бъдат разгледани постъпилите номинации за избор на „Почетен гражданин на град Добрич“, както и предложението за присъждане на Почетен знак на общината на Иван Тодоров, както и това за вписване в Почетната книга на Община град Добрич на имената на загинали войници в родната казарма при изпълнение на войнския им дълг.

Срокът за предложения за Почетен гражданин е 31 август, който тази година бе в събота. Поради това, номинации ще се приемат и днес. Ако постъпят такива, ще лъде свикано ново заседание на комисията, обясни Иво Пенчев.

По традиция званието Почетен гражданин на Добрич се връчва на тържествената сесия на местния парламент в Деня на Добрич – 25 септември. Връчва се за изключителен принос и заслуги за развитието на Община град Добрич, за изключителни постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, социалния, културния и спортен живот; за изключителен принос, свързан с популяризирането на името на град Добрич и Община град Добрич.

c