Водещи новини Общество

Доброволци събират отпадъци от плажовете от Дуранкулак до Резово

Оргазнизацията Art Against Plactic реализира първата си инициатива по почистване на Черно море. Тя започна на 15 август от къмпинга край село Дуранкулак, а кампанията ще продължи 25 дни – до 8 септември и ще завърши край река Резовска.

Самото почистване става ръчно чрез обхождане на бреговете, а скалистите райони – с помощта на лодки. За сметоизвозването съдействат и съответните общини.

От началото до днес вече са събрани 137 чувала с боклук. Най-много чували 20 са събрани в продължение на два дни край Дуранкулак. По 12 чувала са събрани на плажовете в Каварна и Болата. По 10 чувала с боклуци са напълнени край Крапец, 9 – край фар Шабла, по 6 край Езерец, Зеленка и алеята между Балчик и Албена.

Арт Агейнст Пластик е фондация, която събира все повече привърженици и доброволци, благодарение на своята хуманна и природолюбива задача – да спре замърсяването на Черно море. Посредством кампании в различни части на страната, фондацията се стреми да събира максимални количества пластмаса и всякакви други отпадъци, които замърсяват и унищожават нашата земя, вода, храна и въздух.