Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В Каварна започва Миден и рибен фест

С морски специалитети и много настроение започна „Миден и рибен Фест 2019“. Стари каварненски рецепти показаха майстор-готвачи в кулинарна демонстрация на централния площад в Каварна. Готварски умения показаха кметът Нина Ставрева, зам.-кметът Йордан Йорданов и общинският съветник Кирил Бахнев. Към събитието се присъединиха още народният представител Красимир Янков и деканът на факултетът по „Изобразително изкуство“ към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Светослав Косев, съобщиха от общинската администрация.

В „Морска работилничка“ малки художници от Каварна изрисуваха пъстри мидички и камъчета. Включиха се и студенти от факултета по “Изобразително изкуство“ към ВТУ, които са в Каварна за участие в студентски пленер. Те представиха пред НЧ “Съгласие-1890“ свои картини, вдъхновени от забележителностите на региона.

Традиционният фестивал на Каварна продължава от 21:00 часа с концерт “Да пеем заедно” с участието на Йордан Марков, Драго Драганов, Стефан Диомов и група „5-те сезона“, с участието на балет „Дежа вю“.

c