Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Хванаха пиян, дрогиран и без книжка шофьор по пътя Варна-Добрич (+снимки)

Пиян шофьор от село Оброчище, дрогиран с два вида наркотици, без никога да е притежавал книжка и с десетки глоби за превишена скорост бе задържан при изненадваща нощна проверка около 21,40 ч. снощи по пътя Варна – Добрич.

На изхода на град Аксаково е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди 8“, управляван от 29-годишния М.М. от с. Оброчище, община Балчик, съобщава МВР-Варна.

При проверката е установено, че водачът няма шофьорска книжка. Извършената проверка с полеви тест за наркотици показала, че е употребил кокаин и опиати, а от проверката с техническо средство е установено, че е управлявал колата и след употреба на алкохол - 0,61 промила.

Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, съобщават от ОД на МВР - Варна.

29-годишният Митко от 9 години живее в Норвегия. Никога не е имал книжка. Има обаче натрупани глоби в размер на 1050 лева. "Прибрах се от чужбина, изпих 50 грама ракия. Решихме да се возим и да отидем някъде, за да пийнем по нещо", заяви нарушителят, който освен че ще бъде съден, остава и без кола. Тя ще бъде дерегистрирана. Грози го затвор за срок до 2 години. В колата на младежа, който се казва Митко, са пътували и две момичета, съобщава Нова телевизия, чийто екип е присъствал на проверките.

Кадри: Нова ТВ

c