Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

След зверска катастрофа обещаващ математик от Добрич вече 17 г. живее в ужасни болки

Вече 17 години обещаващ компютърен специалист и математик от Добрич живее в непрестанни и ужасни болки.

„17 години прикован на легло, сред 4 стени и ... с непрестанни БОЛКИ, а дотогава обещаващ компютърен специалист и математик.
Мили познати и непознати хора, моля помогнете да се радваме на нашия син, брат и любимия ЧИЧО! Много сме близо, приятели! Нека заедно доведем битката до край да спасим Деско от болката!”, написа в социалната мрежа майката на Десислав Антоанета Малева.

Десислав Димов претърпява автомобилна катастрофа на 28 август 2002 година и получава тежка гръбначно-мозъчна травма, от която е обездвижен напълно от кръста надолу. След катастрофата следват 17 години, изпълнени с множество операции, но от две години Десислав е със силни болки и силни болкоуспокоителни. Той не губи надежда и вяра, че ще живее без болка благодарение на невромодулиращ имплант, който действа обезболяващо. 

Получихме оферта от турската клиника Medical Park за поредната операция на Деско, която трябва да се извърши, за да се стабилизира гръбначния стълб, разказа Малева. Офертата е на стойност 22 000 евро.

„Силно сме притеснени, защото буквално дни след тази операция трябва да бъде извършена и другата – за поставяне на невромодулиращия имплант, а общата сума, която трябва да заплатим, е близо 57 000 евро”, посочи тя. Майката на Десислав сподели, че по банковата сметка има събрани около 43 000 лева, очакват и 10 000 евро от Хелп Карма. 

„Молим се за чудо! Състоянието на Деско с всеки изминал ден става все по-болезнено и нетърпимо. Сумата е огромна за нас и няма начин да я набавим без подкрепата на добри хора. След почти 18 години на ежедневни болки и страдания, Деско най-накрая има шанса да помечтае за деня, който ще изживее без болка!”, сподели Антоанета Малева.

На Десислав Димов може да се помогне чрез откритата дарителска банкова сметка:

BGN – BG85UNCR96605012029308 SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBG

c