Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пети ден семейство от Добрич издирва 5-месечното си кученце (+снимки и видео)

Семейство от Добрич вече пет дни издирва 5-месечното си кученце, порода Джак Ръсел. То беше откраднато на 24 август, около 13,50 часа от двора им по улица „Чайка” в Добрич.

Собственичката на животното сподели пред Про Нюз Добрич, че имат кадри от камера, на които се вижда човекът, който е откраднал животното.

Те са ги предоставили и в полицията. „На 100 % сме сигурни, че именно той е крадецът. Надяваме се, че от полицията го издирват”, обясни жената.

Тя е категорична, че не са им се обаждали да искат пари, за да върнат кученцето.

Издирват откраднато породисто кученце от къща в Добрич

Собственичката обясни, че Джак Ръсела, за който във вторник беше съобщено, че е намерен в Добрич, не е тяхното куче.

Тя предостави снимки на животното и призова, ако някой го разпознае, да се обади на 0897620129 или в Първо РУ на полицията.

Джак Ръсел териер (Jack Russell Terrier) е малък териер, който произхожда от лова на лисици. Породата е установена през 19 век в Англия. Козината на Джак Ръсел териера е обикновено бяла, с твърд, плътен косъм, с рижави до черни петна, в основата на опашката и главата. Кучетата могат да са късокосмести или дългокосмести. За идеални пропорции на породата се смятат около 30 см височина и около 5 – 6 kg тегло. Приблизителната продължителност на живота му е около 13 – 14 години.

c