Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Колоездачът Андрей Енев ще разкаже за участието си в коломаратона Париж-Брест-Париж

Среща-разговор с колоездача Андрей Енев от Каварна ще се състои на 29 август /четвъртък/ от 15:00 часа в заседателната зала на Общината. Той ще разкаже за своето изживяване и спечеления медал за издръжливост по време на престижния коломаратон Париж-Брест-Париж.

Град Каварна за първи път има представител в този коломаратон- Париж-Брест-Париж, който се организира през четири години.

Париж-Брест-Париж е така наречената Олимпиада на маратоните 1200 км в меката на колоезденето – Франция. В основата си този преход възниква преди повече от 100 години като състезание, но придобива истинска масовост след появата на Рандоньорското движение, и най-вече след 70-те години на миналия век. Над 7000 души се включиха тази година в Париж-Брест-Париж. Българското участие има официални записи от 1999 година, а след това средно около 20 българи взимат участие. В последното издание се включиха 24 души, от които само няколко не успяха да завършат, което е най-добрата успеваемост за държави с над 20 участници. В България през последните години има видимо увеличаване на интереса към участие в легендарния коломаратон.

c