Водещи новини - дясно Добрич Общество

Утре започва оценяването на проектите за пазара в Добрич

Община град Добрич в сътрудничество с Камара на архитектите в България (КАБ) – колегия Добрич организира открит архитектурен конкурс „Изработване на проект „Нов облик на Централен пазар град Добрич и прилежащата му територия”. За участие в конкурса до изтичането на крайния срок – 20 август са получени 13 конкурсни проекта. Проектантските екипи са само от България – от Добрич, Варна, Бургас, Стара Загора и София.

Проектите и съпътстващите ги документи са прегледани от техническа комисия от длъжностни лица на Общината, като бе осигурена анонимността на участниците и са отпечатани таблата, които ще бъдат предадени на професионално жури за оценка и класиране.

13 проекта участват в архитектурния конкурс за нов облик на пазара в Добрич

Журито, определено със заповед на кмета на гр. Добрич, се състои от архитекти и урбанисти от България, Унгария, Естония и Италия – 7 основни и двама резервни членове. На 28 август, сряда, в 11.00 ч. журито ще започне своята работа с обход на територията, която е обект на конкурса – централната градска част от бул. „Двайсет и пети септември“ до Автогара Добрич, а техническата комисия ще предаде проектните разработки на председателя на журито – арх. Иван Димчев.

Заключителното заседание на журито ще се проведе на 30 август.

Съгласно конкурсните условия ще бъдат отличени три проекта с първа, втора и трета награда. На екипа, спечелил първа награда ще бъде предложен договор за изработка на работен проект въз основа на представената идея.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.