Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Шабла тържествено отбеляза 50-годишнината от обявяването си за град

С тържествено вдигане на знамената започна честването на 50-годишнината от обявяването на Шабла за град. В церемонията участва Представителният духов оркестър на Военноморските сили гр. Варна. По-късно се състоя тържествена сесия по случай 50 години от обявяването на Шабла за град.

Гости на празника на града бяха народните представители вицеадмирал Пламен Манушев, Даниела Димитрова, Даниел Йорданов, областният управител Красимир Кирилов и двамата му заместници Красимир Николов и Живко Желязков, кметове на общини от областта, общински съветници.

Официалните лица, водени от кмета на общината Мариян Жечев и председателят на ОбС Шабла д-р Йорданка Стоева, както и гостите и жителите на града, присъстваха на официалното откриване на реновираната с европейско финансиране спортна зала в града.

Тя е реализирана по Проект  „Безгранично здраве чрез спорт и сътрудничество – обединени в битката срещу заболяванията“, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България 2014-2020 г. Главната цел на проекта е съвместно разработване на нови подходи в областта на общественото здраве на равнище местно управление в граничната зона Шабла – Хършова. Максималната безвъзмездна финансова помощ, която е одобрена по проекта е в размер на 1 489 666,82 евро. Общият размер на бюджета на община Шабла е 672 453,89 евро. Специална благодарност от кмета Мариян Жечев получи инж.Надежда Петкова - консултант по европейски проекти на Община Шабла, с чиято помощ е разработен проектът за залата.
Вечерта в парка на града ще се състои концерт Рок Симфония.

c