Водещи новини - дясно Общество

Американска дестилерия дарява кола на „Чудната градина” в Добрич

С нов работен автомобил Дачия, модел Докер, ще се сдобие утре най-голямото социално предприятие у нас „Чудната градина” в Добрич, създадена от неправителствената организация на лица с интелектуални затруднения „Св. Николай Чудотворец”.

В трите оранжерии на “Чудната градина” младежи с увреждания, основно с интелектуални затруднения, отглеждат цветя, плодове и зеленчуци.

Дарението е на стойност 14 436 лв. и бе обещано неотдавна. То се осигурява от най-голямата дестилерия в региона „Есетере България”, която е собственост на американската „doТERRA”.

Припомняме, че фондацията на dōTERRA – “Healing Hands Foundation”, финансира различни социални проекти в Добрич. Един от тях е закупуване на капкова поливна система за „Чудната градина”.

По време на ежегодните турове, които dōTERRA организира, група консултанти от САЩ се трудиха с младежите от “Чудната градина”. Част от програмата на тези пътувания са т.нар. работни дни, в които уелнес консултантите “запрятайки ръкави”,  засвидетелстват не само финансовата, но и моралната си подкрепа. Заедно с екипа на Чудната градина, подготвиха терена в градината за засаждане на следващия зеленчук, който  младежите ще отглеждат – зеле. Изчистиха множество камъни, дълбоки корени и отпадъци. По време на почивката опитаха от чистата продукция и обсъдиха с какво друго могат да бъдат полезни за бъдещето развитие на Чудната градина и хората ангажирани с нея.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *