Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С празничен уикенд и 10 милиона туристи "Албена" стана на 50 (снимки и видео)

Албена отбеляза 50-годишнината си с незабравим празничен уикенд

Хиляди гости се насладиха на изненадите, които ваканционното селище поднесе

Ваканционно селище Албена навърши 50 години. Официалната дата, на която курортното селище отбелязва своя рожден ден е 24 август. По време на юбилейния си уикенд през тази година, домакините бяха се погрижили да наситят с изненади и положителни емоции, хилядите гости на курортния комплекс, обявен за Европейски курорт на спорта през 2019 година.

Тържествените събития започнаха с официалното откриване на най-голямата мултифункционална конферентна зала в района – „Перуника Хол Албена“. За церемония по прерязване на лентата присъства лично министър-председателя Бойко Борисов, както и председателя на борда на директорите на „Албена“ АД Радосвет Радев. В обръщенията си към към присъстващите, двамата споделиха:

„Албена е пример за успешна приватизация. Всяка приватизация е успешна, когато има хора, стоящи зад нея“ - думи на Българския премиер.

„Албена е много повече от чист плаж със син флаг, хубава природа и 30тина хотела – Албена е частица от всеки от хората, работили вече 50 години, за да я изградят“, сподели в емоционалното си обръщение Радосвет Радев.

Официални гости на събитието в Албена бяха и министър Красимир Каракачанов, министър Владислав Горанов, политически и обществени фигури.

През втория ден от празничния уикенд, гост на новооткритата зала беше и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя се включи и в историческото заравяне на „капсулата на времето“, в отредена за целта камера - пред зала „Перуника Хол Албена“. За идните поколения, в нея бяха поставени няколко символични вещи:

  • Вестник „Приятели на Албена“ със спомените и мислите на много от хората, част от историята на Албена
  • послание от настоящото ръководство на комплекса
  • шишенце минерална вода от собствените източници на Албена
  • бурканче мед – производство на Албена
  • пясък от плажа на Албена, редовен носител на отличието "Син флаг за чистота"

По време на церемонията министър Ангелкова сподели:

„През годините курортът разви и обогати многократно предлаганите услуги. С добрата си спортна база и новооткритата конферентна зала „Перуника хол“ комплексът има огромен потенциал и за разнообразни събития през останалите месеци на годината”.

За всички гости, навръх празничния ден, на откритата сцена до хотел „Добруджа“ беше официално представен трейлър на филма, посветен на 50-годишния юбилей на ваканционното селище. В продукцията са включени представяне ни историята и настоящето на комплекса. Арт черешка на тортата беше представянето на мюзикъла „Мамма Миа“ на Софийската опера и балет, под ръководството на Маестро Пламен Карталов.

По традиция, Албена беше подготвила за всички присъстващи множество кулинарни изкушения - празнични торти, сладкарски шедьоври, вино и шампанско - всички собствено производство с със запазената марка на "Албена". В края на празничната вечер, за радост на многохилядната публика, фойерверки озариха небето над "Албена".

През следващата нощ, любимото на всички гости "Афтър парти" или т.нар. програма "Нощ на аниматорите", събра на откритата сцената най-доброто от анимационните екипи в комплекса.

"Темпераментни танци, хитова музика и фантастично настроение - с това "Албена" успя да зареди гостите си в тези два дни, превръщайки ги в един паметен и жив спомен от комплекса, запленил с красотата си вече над 10 милиона туристи", споделиха щастливите домакини от "Албена".

&feature=youtu.be&fbclid=IwAR29e8nXOM5ZPHTUBnhc-knsMbb4lLI0DZ7mf3ECFJhC-A0Y2hKyOeKJ7H4
c