Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Конни полицаи и медици спасиха в Албена живота на мъж в алергичен шок

Недко Пеев от Добрич живее втори живот, след като получи алергичен шок и конни полицаи и медици в Албена му оказаха навременна помощ и го спасиха. За да изкаже благодарност на спасителите към Про Нюз Добрич се обърна жена му Камелия Тодорова.

Инцидентът станал на 17 август. Недко, Камелия и синът им Недислав били на плаж, винаги посещавали ивицата пред бившия кораб „Арабела”. Недислав обаче поискал да се разходи с баща си и двамата тръгнали по бреговата ивица. След като доста се забавили Камелия звъннала на мъжа си. Недко й обяснил, че го е ужилила оса по крака. Жената не била запозната какви могат да са последствията, а и самият той не е знаел, че е алергичен.

Камелия приготвила багажа в очакване Недко и Недислав да се приберат от разходката. Когато двамата се появили, тя не познала мъжа си.

„Направо се стъписах. Лицето му беше много надуто. Изплаших се и не знаех как да реагирам. Беше страшен….Пожела да седне и да си почине. Поиска да го заведа до болницата. След това падна и не можеше да говори”, разказа Камелия. Тя веднага се обадила на телефон 112. Наблизо имало конни полицаи, които патрулират в Албена. Те също подали сигнал за спешна помощ.

Докато дойдат медиците конните полицаи започнаха да пръскат мъжа ми с вода, разказа Камелия. По думите й Недко вече бил паднал и се бил предал. Полицейските служители през цялото време успокоявали жената. „Беше като на филм, толкова всеотдайни”, сподели тя. За много кратко време пристигнали два медицински екипа – от Албена и Балчик. Реагирали бързо и адекватно. Установили, че Недко е изпаднал в алергичен шок и казали, че е можело да има фатален край. Поставили му две инжекции и изчакали докато се свести. Недко дошъл в съзнание и отокът на лицето му постепенно спаднал.

Камелия Тодорова изказва специална благодарност на двамата полицейски служители - Николай Николов и Владимир Костов. В паниката не ги попитала за имената им, но после специално се обадила в полицейското управление и ги научила, оказало се, че са от София. Огромна благодарност изказва и на медицинските специалисти от Албена и Балчик, чиито имена не знае, но, по думите й, те са причината Недко да живее втори живот.

„Да са здрави и благословени”, пожелава на спасителите на мъжа си Камелия.

c