Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Бойко Борисов: Албена е пример за успешен бизнес модел

Откриха най-голямата мултифункционална конферентна зала на Черноморието

„Албена е пример за успешен бизнес модел. Всеки модел е успешен, когато има стабилен екип, който да стои зад него“ – това бяха думите на министър-председателя Бойко Борисов при откриването на новата мултифункционална зала „Перуника Хол“ във ваканционно селище Албена, която ще бъде домакин на конференции, презентации, сватби, тийм билдинги и много други събития и е с капацитет до 950 места.

„Ще работим заедно с общините и с туристическите компании, за да им помогнем да доведем повече туристи в Албена“ сподели още премиерът.

Гости на събитието в Албена бяха също вицепремиерът Красимир Каракачанов, министър Владислав Горанов и други политически и обществени фигури.

Приветствие към присъстващите отправи и Радосвет Радев – председател на Борда на директорите на „Албена“ АД. Той подчерта, че не очаква правителството да доведе туристи, но се надява на съдействие при осигуряването на инфраструктура, която да привлече гости от Западна и Централна Европа.

Днес Албена отбелязва тържествено своята петдесет годишнина. По случай празника вечерта ще има официален коктейл отново в „Перуника Хол Албена“, на който ще присъстват министърът на туризма Николина Ангелкова, както и министърът на околната среда и водите Нено Димов. От 20:00 часа на Откритата сцена до хотел „Добруджа“ предстои кулминацията на тържествената програма. Гостува Софийската опера и балет с мюзикъла „МаммаМиа“. Кулинарите на Албена са подготвили и много торти и други сладки изкушения. Вечерта празнична заря ще озари небето над ваканционното селище, което е известно със своята грижа към природата и политика за устойчиво развитие в тази сфера.

c