Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Починалото в Кранево дете било от елитен отбор по плуване в Санкт Петербург

Починалото 16-годишно момче В. С. от Русия било състезател на елитен отбор по плуване в Санкт Петербург, научи Про Нюз Добрич от Окръжна прокуратура. Както вече съобщихме, по време на тренировка по плуване вчера на детето му прилошало, повикана била спешна помощ, медиците го реанимирали. Качили го в линейки, но по пътя за болницата починало.

Инцидентът е станал в комплекс „Аква лайф” в курортното село, споделиха разследващи. По време на тренировката децата били разделени на три отбора. Два от тях тренирали във водата, а третият почивал. В. С. бил от почиващия отбор. Седял на ръба на басейна и гледал плуващите. В един момент се свлякъл, но не паднал във водата. Първи му се притекли на помощ негови съотборници.

Делото за смъртта на В. С. е образувано за престъпление по 123, ал. 1 от Наказателния кодекс - поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност. Не можело обаче да се каже дали ще продължи по този текст. Взет е биологичен материал за химически изследвания, включително за употреба на наркотици, допинг, алкохол. След излизането на резултатите можело да се говори за конкретната причина за смъртта на детето.

Свидетелите на инцидента били разпитани от водещия следовател. Групата снощи е отпътувала за Русия. Тепърва ще се запознаем със свидетелските показания, най-вероятно нещата ще се решат след съдебно-медицинската експертиза, казаха още от Окръжна прокуратура.

c