Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Община Тервел ще дофинансира училища с маломерни и слети паралелки

Общо 34 маломерни и три слети паралелки ще има в училищата в община Тервел през новата 2019/ 2020 учебна година. Предстои те да бъдат утвърдени на предстоящото заседание на Общинския съвет на 29 август. Маломерните и слети паралелки ще бъдат сформирани по предложения на директорите на общинските училища, придружени с положителни становища на началника на Регионалното управление по образованието в Добрич Жоро Тошков.

Община Тервел ще дофинансира училищата за учениците от 1 до 7 клас, в които обучаваните в паралелките са на брой от 41 до 80. Това за защитено ОУ "Отец Паисий” в с. Нова Камена, ОУ "Христо Ботев" в с. Зърнево и ОбУ "Петър Берон" в с. Коларци. Ще бъдат дофинансирани и учебни заведения за учениците от 8 до 12 клас, в които общият им брой в паралелките е до 80 - ОбУ "Д-р Петър Беров" в с. Коларци и ОбУ "Васил Друмев". Средства ще получава и НУ "Христо Ботев" за учениците от 1 до 4 клас, в него общият брой на децата е под 40.

За маломерните и слети паралелки, в които общият брой на учениците от 1 до 7 клас надвишава 80, дофинансирането ще е за сметка на бюджета на училището. Това са за ОбУ "Васил Друмев" в с. Орляк и ОУ "Паисий Хилендарски" в с. Безмер.

Общият размер на средствата, с които Община Тервел ще дофинансира училищата, е 16 450 лева.

c