Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пиян влетя с колата си в детска площадка в парка в Добрич, по чудо няма ранени

Стабилно почерпен шофьор влетя с лекия си автомобил „Фолксваген” със силистренска регистрация в детска площадка в градския парк „Свети Георги” в Добрич, научи Про Нюз Добрич. По това време площадката е била пълна с деца, по чудо няма пострадали.

Екшънът се разиграл около 19.10 часа. Очевидец разказа, че колата се задала от стръмната отсека, която се спуска за „Мечока Бен” и „Изида”. Шофьорът не успял да вземе завоя и директно влязъл в площадката. „Можете да си представите по това време колко хора има там, деца, с тротинетки, с велосипеди, малки дечица. Абсолютно всеки родител се чувства спокоен и последното нещо, което може да му мине през ума, е, че може да бъде наранено детето му от кола”, сподели свидетелят на инцидента.

По думите му автомобилът спрял в едни стари пънчета, които спукали картера. Колата спряла точно пред пясъчник, където 2-3-годишни деца си играели седнали.

„Шофьорът бе видимо неадекватен, но не и прекалено пиян. Успя да създаде впечатление у много хора, че не е употребил алкохол, че е много притеснен, че е успял да направи най-полезното в ситуацията и да държи колата в контрол”, разказа очевидецът. По думите му водачът обяснил, че му отказали спирачките. „На мен ако ми забият спирачките няма да тръгна към детската площадка, ще се забия някъде в тревата”, посочи свидетелят на инцидента.

На всичкото отгоре шофьорът поискал да бъде бутнат и да си тръгне от мястото. Имало хора, които изявили желание да го бутнат. Не искал да бъде викана полиция. Когато пристигнали служителите на реда свалили номерата на автомобила и качили водача в патрулка. След това „Пътна помощ” вдигнала автомобила.

Снимки: Фейсбук

c