Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Вандали посегнаха на две ремонтирани детски заведения в Добрич

За вандалски прояви в детска градина и ясла в Добрич, в които извършваните ремонти още не са довършени, съобщават от Общината.

Според кметството ситуацията с оградата на детска градина №20 на ул. „Христо Ботев” е отчайваща. Работниците в момента я довършват, но новите части вече са със следи от удари, огънати, с извадени и разкривени елементи. Очевидци, живеещи в квартала, твърдят, че това е дело на подрастващи деца на възраст от 12 до 15 години. Работниците разказват и за група тийнейджъри, които пречат на работата им, като изключват уредите им от разклонителите и бягат, смеейки се.

Вандали вилнеят и в детска ясла №6 „Първи юни”. Стъклопакет е повреден с камък, а нова мазилка, която е едва на два дни, е изцапана от мръсна топка.

От Общината посочват, че за 95 процента от случаите на вандализъм са виновни подрастващите. От администрацията се обръщат към гражданите на Добрич за подкрепа и съдействие за справяне с проблема с вандализма в нашия град. „Всички ние искаме да живеем в красив, уреден град и се радваме на всички нови придобивки. Нека ги опазим заедно! Говорете с децата си!”, призовават от Общината.

c