Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Гергана Желева от ЕГ "Гео Милев" е удостоена с Национална диплома на МОН

Абитуриентката от Езикова гимназия "Гео Милев" Гергана Живкова Желева е един от 12-те зрелостници от страната, които ще получат Национална диплома от Министерството на образованието и науката. Церемонията за връчване на почетното отличие ще се състои на 23 август.

Гергана е единственият абитуриент от област Добрич, който ще бъде отличен. В мотивите си директорът на ЕГ "Гео Милев" Милена Иванова е посочила, че тя е една от най-изявените ученички в гимназията. Завършва с пълно отличие  профил “Немски език”, владее отлично и английски език. По време на целия курс на обучение в гимназията е показвала отлични резултати и разностранни интереси, най-вече в областта на литературата, чуждите езици и хуманитарните науки. Притежава богата обща култура и знания в различни области. Била е доброволец към БМЧК, спортува тенис. Участвала е в два младежки семинара за победители от олимпиадите по немски език по тематика, свързана с ЕС и европейските ценности, организирани от Фондация „Ханс Зайдел”, България .

Гергана Желева от Езиковата гимназия в Добрич – с две пълни шестици на матурите

Както Про Нюз Добрич вече писа, Гергана Желева бе единственият зрелостник от област Добрич, който получи пълни шестици на двете матури – по български език и литература и по немски език. През учебната 2016/2017 г. тя завоюва първо място на Националната олимпиада по немски език.

Талантливото момиче ще продължи образованието си в Софийския университет „Св. Кл. Охридски” със специалност Културология

c