Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Подготвят промени в Правилника за дейността на пазарите в Добрич

Обществено обсъждане на промени в Правилника за организацията и реда за ползване на общинските пазари обяви Общината в Добрич. Предложения на граждани се приемат до 17.09.2019 г. на тел. 601 203 или e-mail: dobrich@dobrich.bg.

Предстои предложението да се внесе за обсъждане от Общинския съвет.

В докладната записка на кмета Йордан Йорданов се посочва, че една от причините за промените е решението на местния парламент, с което ОП „Общински пазари” стана част от Общинско предприятие „Паркинги и пазари“.

Друга промяна се предлага във  връзка с молба от ЕООД Дани – 2006. Предлага се в района на Центъра за базарна търговия /битака/ освен нови и употребявани промишлени стоки – за бита, дрехи и др., да се разреши и търговия на дребно с храни  (каравана за бързо хранене).

Според друга промяна, за издаване на разрешително за търговска дейност на открито за незаети (свободни) работни места , ще се подава заявление по образец от 15-то до 20-то число на месеца до директора на ОП „Общински пазари“, като към него се представят регистрационна и анкетна карта за земеделски производител, заверени за текущата година (ако лицето е земеделски производител) – копие (сверява се с оригинала при подаване на заявлението).

Предвижда се също актуална информация за наличието на свободни работни места и терени за търговия да се предоставя на 26-то число на месеца на информационното табло, което се намира пред касата на пазара.

В случай, че за едно работно място или терен има повече от един кандидат и желаещите отговарят  на  изискванията, съоръжението ще се отдава за ползване на лицето, което към момента има издадено разрешително за търговска дейност на открито за съответното работно място или терен. Когато не е налице това условие, съоръжението се отдава за ползване по реда на регистриране на заявленията.

c