Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Шабла представят мерки за подобряване на природозащитното състояние на птици

Информационна среща за представяне на процедурата за безвъзмездна финансова помощ „Мерки за подобряване на природозащитното състояние на птици“ по Оперативна програма „Околно среда“ 2014 – 2020 г. ще се проведе в Шабла утре, 20 август.

Домакин ще е Зеленият образователен център в морския град.   Срещата ще води екипът на Областен информационен център – Добрич.

По време на събитието ще се акцентира на целите, основните параметри, допустими кандидати и проекти, които ще могат да получат финансиране, допустими дейности и разходи. Поканени са представители на общини, неправителствени организации, граждани и медии.

Мерките, които ще се финансират целят извършването на консервационни дейности по подобряване на местообитанията и хранителната база, поддържане на растителността в гнездовите и други значими за вида места, поддържане на оптимален воден режим в ключови местообитания, подхранване и др.

Допустими бенефициенти по процедурата са юридически лица с нестопанска цел, общини, научни институции и структури/звена в Министерство на околната среда и водите и Министерство на земеделието, храните и горите.

Общият размер на безвъзмездна финансова помощ за всички одобрени проектни предложения е до 9 141 202 лв.

Срещата е на 20 август (вторник) с начален час 11,00 часа в „Зелен образователен център“ град Шабла. Входът е безплатен.

c