Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Прикован в количка от Добрич прави дом от гаражи след като банка изхвърля семейството му

Пристройки към двата си гаража изгражда прикованият в инвалидна количка Калин Иванов от Добрич, тъй като той, съпругата му и трите им дъщери в скоро време ще останат на улицата. В пристройките ще има коридорче, кухня и баня.

Както Про Нюз Добрич вече писа, банка продаде ипотекираното жилище на семейството, тъй като то не може да обслужва кредитите си. До тежкото финансово положение се стига след когато през 2010 година Калин Иванов катастрофира и получава травма на гръбначния стълб. Успява да надвие смъртта с помощта на приятели и на семейството си и след тримесечна кома и 12-часова операция в „Пирогов” успява да надвие смъртта. Но остава парализиран от кръста надолу. Следват много високи месечни разходи – за лечението му, за съществуването на семейството и обслужването на ипотечния кредит. Само за лекарства, превръзки и рехабилитация на Калин разходите са 2 000 лв. Семейството издържа до 2013 година, когато вече няма възможност да обслужва кредитите си и банката през 2014-а ги осъжда. На 27 март т. г. домът им е изнесен на публична продан и продаден.

Обжалвам решението на банката, чакаме решението на съда, съобщи за Про Нюз Добрич. По думите му с това той иска да спечели малко време преди да трябва да освободи жилището. В края на май-началото на април започва да изгражда новия дом  - от два гаража, които семейството притежава, и пристройките. Жена, собственичка на фирма, предоставя необходимите тухли. Мъж от Добрич е обещал да направи покрива, а фирма от село Котленци – да дари керемиди. Нещата не вървят, няма помощници, няма кой да работи и за това само стените са иззидани, сподели Калин Иванов. На строежа работят само братовчеди и приятели, когато не са на работа. Идвали и работници, но искали голям надник – по 100-200 лева на ден, а семейството няма от къде да ги осигури. Парализираният мъж се надява да се намерят добри хора и да помогнат с труд.

Калин Иванов изрази огорчението си, че в социалната мрежа много хора са заявили подкрепа, но когато такава реално е необходима, я няма. Под различен предлог обещалите да помогнат сега отказват да се включат в строежа на пристройката.

„Като имат пари хората правят такъв строеж за една година, пък ние без пари…”, посочи мъжът Иванов. Но не губи надежда: „Все ще стане”.

На Калин Иванов и семейството му можете да помогнете чрез:

- Банкова сметка: Експресбанк

IBAN:BG25 TTBB 9400 1527 3133 39

BIC:TTBBBG22

Титуляр Емилия Калинова Иванова

- PayPal на masivi_dobrich@abv.bg

- EPay КИН 1025464627.

тел.0899534070 Калин Иванов

c