Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Стопаните от Шабла заявяват 300 лв. помощ за доброволно клане на прасетата

Всички стопани, извършили доброволно клане на прасетата си в 20-километровата зона около свинекомплекса в с. Септемврийци, от 08.30 до 17.00 часа на 19 август 2019 година (понеделник) и от 08.30 до 11.00 часа на 20 август 2019 година (вторник) ще могат да подадат заявления за подпомагане, съобщават от Община Шабла.

Помощта е в размер на 300 лв. на двор и е за почистване и дезинфекция на стопанствата.

Могат да кандидатстват стопани, които са отглеждали до 5 прасета за угояване, разположени в санитарни зони и отглеждани във ферми, тип лично стопанство, които не продават на пазара, а добиват месо само за лична употреба. Те се ангажират да не отглеждат прасета поне 12 месеца след последната дезинфекция.

Заявленията се подават до кмета/ кметския наместник на населеното място.
За град Шабла заявленията ще се приемат в центъра за обслужване на граждани – ст. 106 в сградата на общината.
В заявлението за подпомагане стопаните посочват номер на лична банкова сметка, по която следва да им се изплати помощта, като прилагат копие на удостоверение за банковата сметка, издадено от обслужващата ги банка или посочват, че нямат открита банкова сметка. Към заявлението се изготвя констативен протокол за извършено клане на свине и за извършено почистване и дезинфекция, който се подписва от стопанина и от кмета/ кметския наместник на населеното място.

Информация за условията и реда за подпомагане и бланки за заявление и констативен протокол са качени на официалната Интернет страница на община Шабла: https://shabla.bg/.

c