Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Поетеса и бивш футболист на „Добруджа” се ожениха на стадиона в Добрич (+снимки)

Росица Живкова и Камен Петков живеят в Кипър от десетилетие. Днес вече те са семейство след пищен годеж и незабравимо сватбено тържество. Не къде да е, а на стадион „Дружба” в Добрич, където Камен е тренирал в продължение на 9 години, включително и като част от юношеския отбор на „Добруджа”.

Това е първата сватба на стадиона в Добрич. Идеята изнесения ритуал да е там е именно на Росица. Намерението й било тайна за любимия й.

Запознали се преди около 6 години - той бил приятел с нейните зетьове и са се засичали няколко пъти, но никога не му обръщала внимание. Той дори си спомня, че веднъж, когато отишъл на гости, тя излязла на верандата, поздравила го и продължила да върши това, което правела. Той много се засегнал защо не е впечатлена от чара му, спомня си днес двойката.

През март миналата година съдбата отново ги срещнала. Но, този път боговете били приготвили и любовни стрели.

Росица и нейна приятелка искали да излязат в събота, но в клуба, където планирали да отидат, нямало свободни места. За да докаже на приятелката си, че няма да ги пуснат без резервация, тя звъннала на Камен, за когото знаела, че работи там като барман. По-късно й писал, че без резервация няма да стане. Тя му отвърнала, че това вече няма значение, тъй като са си резервирали места в друг клуб. Когато казала кой, той се засмял и отвърнал, че вече работи в главните офиси именно на този клуб. Вметнал, че щом вече знае къде ще е в събота вечер, може да се срещнат. Така се случило и приказката им започнала.

„Бяхме с приятелката ми в клуба. По някое време той се появи, аз се обърнах, погледнах го, все едно го виждам за пръв път, и се влюбих в него”, връща лентата назад младоженката.

Горчиво! Младоженци вдигат сватба на стадиона в Добрич

Танцували, изпратили приятелката й, а след това той спрял колата по средата на пътя и започна да пее и танцува „Макарена”. Отишли в друго заведение, пак танцували. Посрещнали изгрева на плажа. Така към 6 часа сутринта я изпратил до дома й, тъй като трябвало тя да изпрати баба си за България.

„От тогава сме заедно. Истината е, че минахме през много трудни периоди, но накрая всичко се подреди. После той ми купи пръстен и ми подари фактурата за него, а самия пръстен три месеца държа у себе си и не ми го даде. Вечерта на Великден, както си стояхме на двора и пийвахме вино на свещи, ми предложи брак”, разказва Росица.
Решили през юли да направят скромен годеж в България - само с родителите. След два месеца подготовка обаче се оказало, че годежът никак няма да е скромен, а се превърнал в голямо шоу с много гости.

Сватбата била планирана за 20 юни 2020 година, в Кипър. Но, годежът минал толкова добре, събрали роднините. Всичко било прекрасно, но изтощително. Затова на сутринта след годежа решили, че не искат голяма сватба. И без това годежът им бил като сватба. Предпочели да имат скромен романтичен ритуал. При това само след месец и то в България.

За един ден организирали всичко - запазили дата, направили си изследвания и т.н
В Обредния дом запазили дата за изнесен ритуал, но не уточнили къде ще е.

Когато се върнали в Кипър, Росица решила да изненада любимия си и ритуалът да се проведе на стадиона, откъдето той имал прекрасни спомени. „Те са от времето, когато в продължение на 9 години е тренирал там, включително в юношеския отбор на „Добруджа”. Само за това говори. Когато се случи така, че разбра за изненадата ми, буквално блокира, цяла вечер не можеше да проговори, беше безумно щастлив”, сподели още младоженката.

Росица Живкова е поетеса от Айтос. През 2005 г. издава своята първа стихосбирка „Моята истина“. През май 2006 г. в продължение на три седмици участва в шоуто на Иван Гарелов „Вот на доверие“, като двукратен победител.  Носител е на награди от поетични конкурси.

Екипът на Про Нюз Добрич пожелава на младоженците дълъг и щастлив семеен живот!

Фотограф: Ани Иванова

ivanova.photography

c