Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Велоалеи по всички булеварди и основни улици се изграждат в Добрич

Новоизградената велоалея и пешеходна зона на бул. „Добруджа”, в частта от бензиностанция „Шел” до квартал „Рилци”, са част от дейностите по реконструкцията на булеварда.

Общата дължина на алеята за велосипеди е 2 810 метра и ширина 1 метър, разположена успоредно до дясното платно на движение на булеварда. При изграждането му преди около 40 години на това място е имало асфалтирана пешеходна зона, която с годините е станала негодна за преминаване.

Това сподели в профила си във фейсбук кметът Йордан Йорданов. Той посочи, че има планирана главна велосипедна мрежа с обхват булевардите „Добруджа”, „25-ти септември”, „Добричка епопея”, „Русия”, „3-ти март”, улиците „Никола Петков”, „Батовска”, „Отец Паисий”, „Христо Ботев”, „Генерал Георги Попов”, „Генерал Лейтенант Т. Д. Кантарджиев”, „Калиакра”, „Поп Богомил”, „Димитър Ковачев”, „Генерал Майор Стефан Попов” и „Антон Стоянов”.

При старта на ремонта на бул. „Добричка епопея” през есента ще се изгради близо 2000 м. алея за велосипеди, която ще се свързва с тази на булеварда, посочва още кметът.

c