Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Семейството, чийто дом изгоря в Добрич, е ужасено от даденото им общинско жилище

Близки на семейството, чийто дом изгоря в Добрич на 20 юли, потърсиха Про Нюз Добрич, за да изразят възмущението си от вида на общинското жилище, което им е предоставено временно.

Тя направи това и в пост в социалната мрежа.

„Жилището бе предоставено от Общината 25 дни след пожара в дома на родителите ми. Но нямам думи да изразя ужаса си от състоянието му“, сподели дъщерята на семейството Нели Василева.

Разказа, че къщата е без канализация, без заграждение, тревата е висока 1,7 м. Прозорците са счупени, вратите нямат патрони, няма баня, няма ВиК инсталация.

Василева недоумява как може Общината да предоставя къща в такъв вид. Както и това, че там в продължение на 10 години е живяло семейство, което преди дни е напуснало.

Семейство с тежко болен син изгуби всичко при пожар в Добрич

Въпреки мизерията в къщата, семейството е принудено да се настани там, тъй като няма къде да отиде. След дни майката и 18-годишния й син, който е  с психиатрично заболяване и 80% нетрудоспособност, ще трябва да напуснат болницата, където бяха настанени след пожара.

Припомняме, че при пожар семейството изгуби дома си на ул. „Ралица“ №29, както и всичко в него. То има 18-годишен син с психиатрично заболяване, който е с 80% нетрудоспособност. Те недоумяват как ще се справят занапред. Момчето получава пенсия от 138 лева. Майка му не работи, за да може да се грижи за него. Бащата работи в строителството, но няма постоянна работа.

Общинското жилище се предоставя на семейството временно срещу наем от 55 лева месечно.

Психично болният син подпалил семейния дом в Добрич, твърдят от пожарната

Добри хора решиха да помогнат на семейството и инициираха кампания .Средства се събират за ремонта на общинската къща.

Тези, които искат да помогнат по друг начин, могат да се свържат с дъщерята на семейството Нели Василева на телефон 0895930768.

Банковата сметка е в Експресбанк.

BIC: TTBBBG22

IBAN: BG35 TTBB 9400 1509 0126 54

Титуляр: Веска Стефанова Господинова

Про Нюз Добрич ще потърси и становището на Общината защо се предлагат жилища в такъв вид на нуждаещи се граждани.

c