Здраве

Преодоляна е кризата с желаещите да напуснат болницата в Добрич сестри

Медицинските сестри от Първо вътрешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще оттеглят молбите си за напускане, съобщиха от ръководството на лечебното заведение. Това стана ясно днес след среща, инициирана от изпълнителния директор на МБАЛ д-р Светозар Байчев.

Както Про Нюз Добрич първи съобщи, на 8 август молби за напускане подадоха шест медицински сестри от отделението.

По време на срещата д-р Байчев призова разговорите да се случват между ръководството на болницата и медицинските специалисти, а не чрез трети страни, като медии и други. Дискутирана бе голямата натовареност на медицинския персонал в отделението. Подчертана бе и липсата на достатъчно медицински специалисти.  От две години такива не са назначавани.

По време на разговора и двете страни проявиха разбиране и взаимни отстъпки. Д-р Байчев увери медицинските специалисти, че до 1-2 месеца се очаква да бъдат предприети мерки за промяна на работната заплата в болницата. Директорът на МБАЛ увери, че ще съдейства във всички отношения за подобряване на работата в отделението и за нормализиране условията на труд. От своя страна медицинските сестри  увериха, че ще оттеглят молбите си за напускане.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *