Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Млади хора от Добрич изработиха татуси с къна

"Остави послание - спечели татус" беше поканата за събитието на общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич и фондация "Лумос", посветено на Деня на младите хора - 12 август. Темата на Международния ден на младежта 2019 е "Трансформиране на образованието".

В творческа обстановка младежите от Добрич изразиха мнението си по темата, като оставиха послание за това как образованието да бъде по-приобщаващо и достъпно. Те изразиха своите мисли върху лист под формата на пеперуда, символизираща трансформацията. Най-често срещаните предложения за засилване на интереса към учебния процес бяха да има повече двигателна активност (плуване и разходки в природата например), повече експерименти и практически занимания, да няма насилие, домашните да бъдат под формата на проекти, да се подобрят отношенията между учители и ученици, по-добри условия (достъпна евтина храна, лични шкафчета, за да не се носят тежките учебници) и други.

След това младите хора имаха възможност да участват в ателието за изработка на временен татус с къна от Harshita (https://www.facebook.com/harshitaart/) и Весела - талантливи творци от Добрич. Музиката, танците, усмивките и приятелското настроение бяха неизменна част от събитието.  

c