Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Инициативен комитет подкрепя кмета на с. Българево за нов мандат

Инициативен комитет „За Туризма на Калиакра” заяви своята безрезервна подкрепа за Георги Георгиев - настоящ кмет на село Българево, при евентуално негово участие в предстоящите избори за нов кмет на населеното място. Решението бе взето преди дни на проведено Общо събрание. Всички присъстващи 8 членове на събранието подкрепиха предложението на председателя на Инициативния комитет Стелиан Томов да застанат зад Георги Георгиев.

Мотивите за взетото решение са доброто взаимодействие между ИК „За Туризма на Калиакра“ и кметство Българево, в частност с неговия настоящ успешен кмет, посочват от инициативния комитет. От там допълват, че Георги Георгиев застава зад всяка една негова инициатива от самото начало на учредяването на сдружението в стремежа му да създаде благоприятни условия и предпоставки за интензивно развитие на туризъм в района на Калиакра. Сред целите на ИК „За Туризма на Калиакра” са откриването на значителен брой работни места, подобрение на икономическото състояние, инвестиционния климат и демографските показатели на община Каварна, което да върви ръка за ръка с опазването на уникалното в световен мащаб природно наследство.

От инициативния комитет отправят благодарност към кмета на село Българево за оказаното съдействие и изразяват подкрепата си към него „като доказал се през годините без алтернатива възможно най-подходящият избор, в случай, че желае да участва на предстоящите избори за кмет на село Българево, община Каварна”.

По време на Общото събрание единодушно бе преизбран настоящият председател на ИК „За Туризма на Калиакра” Стелиан Томов. В мотивите си предложилите го Христо Янев и Георги Александров изтъкнаха големия обем извършена работа от момента на създаването на ИК под негово ръководство. Забавени с години проблеми на Община Каварна, свързани с приемането на ОУП и прецизиране на статута на терените южно от село Българево, намериха решения благодарение преди всичко на личните усилия на Стелиан Томов, посочиха подкрепилите кандидатурата му.

c