Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В съзнание е вече блъснатото край Балчик момченце

Пострадалото при катастрофа в събота 3-годишно момченце от село Тригорци, което бе блъснато от „Мерцедес” в Балчишко, се възстановява, научи Про Нюз Добрич от хора от селото. По думите им детето е в съзнание и реагира. От вчера се храни със сламка, приема сокчета. Жители на Тригорци споделиха, че най-големите притеснения са били как ще реагира мозъкът му, но проблеми нямало. Не са се оправдали и предположенията на лекарите, че има счупвания на крачетата.

Както Про Нюз Добрич първи писа, катастрофата стана на 10 август около 9.35 часа между балчишките села Тригорци и Гурково. Родители и двете им деца се прибирали в селото с каруца. Едното й колело се повредило и семейството слязло да търси падналия болт. 3-годишното дете внезапно изскочило на пътя иззад каруцата. В това време водач с лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация изпреварвал друга кола и ударил детето. Той веднага го откарал в ЦСМП в Балчик, от където е транспортирано в болница „Света Анна” във Варна.

По информация на Областната дирекция на МВР в Добрич детето бе прието в Отделението по реанимация с фрактура на черепа и съчетана черепно-мозъчна травма. Животът му бе в опасност.

Снимката е илюстративна

c