Спорт

Никола Михов с шанс за призово място на Евро шампионата в Хърватска

Днес от 17:15 ч. (българско време) добричлията Никола Михов излиза за участие в дисциплината хвърляне на чук, във втория ден от Европейското отборно първенство – Втора лига във Варажшдин, Хърватска. Михов влиза в надпреварата с най-добър собствен резултат от 66,37, който постигна през май т.г.

Вчера, другите две състезателки от региона – Милица Мирчева и Екатерина Димова приключиха участието си в своите дисциплини, добавяйки ценни точки към отборния резултат за България.

Милица Мирчева се пребори за второто място на 3000 м, добавяйки 11 точки към актива на тима ни. Добричлийката завърши с време от 9:20.50 мин в състезанието. Мирчева беше изпреварена само от Анна Емили Мьолер (Дания), която измина дистанцията за време от 9:12.59 мин.

Милица Мирчева е втора на 3000 м от Евро шампионата в Хърватска

Състезателката на СКЛА “Черно море-2005” Балчик – Екатерина Димова, записа 43,71 м и донесе 2 точки за състава на България.

След финала на 11-те дисциплини през първия ден, страната ни е на пето място с 83 точки, а лидер с 98 точки е Словения. С разлика само от точка са Естония – 91, Латвия и Дания – с по 90 точки.  

В момента страната ни е на временното 7-о място със 143 точки, на позиция преди групата на изпадащите в Трета лига. Временен водач е Естония със 185 точки.

Единствено първата позиция дава възможност за изчакване в Първа лига. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *