Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кола помете тригодишно дете, излязло внезапно на пътя край Балчик

Дете на три години от с. Тригорци, Балчишко, е с опасност за живота, след като днес кола го помете на пътя край селото, научи Про Нюз Добрич.

Тежкият пътен инцидент е станал в предиобедните часове днес по пътя между селата Тригорци и Гурково, разказаха местни жители.

Родителите и двете им деца се прибирали в селото с каруца. Едното й колело се повредило и семейството слязло да търси падналия болт.

Две коли се разминавали край спрялата каруца, когато детето внезапно изскочило на пътя иззад каруцата. Едната от тях го помела.

Детето е настанено в реанимацията на болница „Света Анна” във Варна. Има тежка черепно-мозъчна травма, вероятно увреждане на мозъка и множество счупвания.

Днес е извършена операция на главата. Медиците обаче все още се въздържат да дават прогнози, обясниха жители на селото.

Пострадалото дете е от ромски произход. Семейството  е многодетно, но родителите се грижели за децата си. Нямали постоянна работа, но се хващали да работят при всяка възможност.

Хората в селото са потресени от случилото се. Те се молят за живота на детето. Над 25 души от съседното село Гурково пристигнали в Тригорци, за да подкрепят семейството, както и много местни.

Разказаха, че шофьорът, който е карал колата, също е в шок.  Той също е от Тригорци.

c