Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Атанас Узунов пред Про Нюз Добрич: 500 000 спазват режима ми само в България

В началото дадох старт със себе си и вече шеста години съм на режима. За около две години свалих около 70 килограма и от четири ги задържам. Вече четири години разпространявам режима. Това сподели за Про Нюз Добрич Атанас Узунов, създател на нисковъглехидратния високомазнинен хранителен режим, популярен като „режима на Атанас Узунов”. Той допълни, че дори му се е наложило да качи малко килограми, тъй като станал 68, а за него са малко, не се е харесвал визуално и не се чувствал толкова добре. 

„Започнах с един човек – със себе си, и стигнах до вече половин милион души, само в България”, посочи Узунов. Той сподели, че режимът му има последователи в много страни по света, и
то не само българи - в Англия, Германия, Дубай, Кипър, Гърция, Македония, Турция, Испания, САЩ и други държави. Тепърва ще се разраства, категоричен е Атанас Узунов.

Режимът е толкова популярен, защото по принцип хората искат факти, искат нещо, което е реално, което се случва пред очите им, сподели създателят му. Искат нещо, което работи, особено в т. нар. сваляне на килограми, допълни той. „Там нищо не работеше. Всеки е правил много диети, включително и аз, разбира се, и не работеха”. Според автора на режима той работи, защото е коренно различен от това, което до сега хората са били карани да правят, да ядат, от всичко, в което са се вслушвали. И фактите са епидемия от затлъстяване, и то не само в България. „Просто хората са уморени от разни приказки, от хиляди съвети, които просто не работят. И, разбира се, от гладуване. Имам любима фраза – гладен и дебел. Така бях и аз”, сподели Атанас Узунов. 

Той посочи, че различното в режима му е изключването от храненето на олиа, на маргарини, а включването на естествените мазнини, с които човек трябва да се храни задължително. Категоричното изключване също на зърнени и пълнозърнести храни,  фрешове, газирани напитки, натурални сокове и т. н. Вкарването в менюто на рибата, която сме позабравили, в т. нар. рибен ден, на страшно много зеленчуци под всякаква форма. Включването на периодичното
почасово гладуване. „Най-важното е да махнеш тези храни, които са те разболели.

Дами от Добрич топят килограми с режима на Атанас Узунов

Когато ги елиминираш, де факто намираш хапчето за своя лек. Другото хапче е да знаеш какво да ядеш, за да се възстановиш”, категоричен е Атанас Узунов. По думите му неправилната храна с годините съсипва здравия човека. Започва да страда от болести - сърдечно-съдови, диабет, инсулт, инфаркт, депресии и други психични проблеми, започва да води некачествен живот. „И когато намериш и второто хапче - как да се храниш, организмът ти се възстановява и, както ми казват хиляди хора – чувстват се по-добре от дори когато са били юноши”, сподели Атанас Узунов.  

По повод критиките от страна на лекари, че хранителният режим води до заболявания като подагра, на бъбреците и други, създателят му е категоричен, че медиците твърдят това, защото не са запознати с него. Че просто чуват високомазнинно и нискокалорично хранене и до там. Атанас Узунов посочи, че в групата във Фейсбук има 50 000 лекари, които следват режима. „Ти ядеш два пъти в седмицата месо, и не е задължително. 80-90 процента от хората, които го започват, са яли в пъти повече месо преди това”, посочи Узунов. Той обясни, че по режима месо се яде два дни, има рибен ден, периодично гладуване. „Хората започват с изключително лоши показатели – висок лош холестерол, кръвна захар, омазнен черен дроб. След 6 месеца всичко е точно”, каза Узунов.

„Бронирано кафе” ще предлагат вече в Добрич за следващите режима на Атанас Узунов

Създателят на режима сподели и къде най-много грешат спазващите го.

Първата, по думите му, грешка е, че прекаляват с месото, някои ядат седем дни в седмицата.  „Когато ядеш два пъти в седмицата месо ти вземаш най-ценното от него. Когато ядеш седем или пет дни в седмицата се отива в другата крайност, започва да ти вреди”, обясни Узунов. Друга грешка, която посочи, е прекаленото намаляване на калориите. „Човек, който спазва режима, трябва да се храни. Когато гладуваш почасово - гладуваш, когато се храниш - трябва да се храниш”, категоричен бе той. И обясни, че когато се намалят калориите метаболизмът се забавя и човек започва да не се чувства добре. 

За читателите на Про Нюз Добрич, които спазват или имат намерение да започнат режима, Атанас Узунов даде няколко съвета.

Сериозен интерес към първата среща в Добрич на следващите режима на Атанас Узунов

Първо - да се доверят на това, което виждат. Второ - да си помислят какво е довело до лошото им здравословно състояние и с какво са се хранили. „Трето – 95 процента от най-тежките болести, които водят до летален изход, са от храна и могат да се излекуват с храна”, каза Узунов. И посочи, че може да напише още книги за тези четири години, откакто режимът му се разпространява, с истории за невероятни подобрения на хората. За първата си книга той сподели, че в нея е синтезирано всичко, целта е била да не е дебела и да може всеки да я прочете. Издадена е за хората, които нямат профили във Фейсбук и не ползват интернет. 

И четвърто – човек трябва да внимава какво яде, да мисли за всяка една хапка в устата си, допълни Атанас Узунов.

c