Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Бюрото по труда в Добрич обяви 50 места за гвардейци

Министерство на отбраната обяви конкурс за заемане на 60 вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част в София. Обявени са 50 вакантни длъжности за „гвардеец“, както и 9 длъжности за „младши шофьор“, съобщиха от Дирекция "Бюро по труда" в Добрич.

Кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование и да не са по-възрастни от 28 години. Също така да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер, да нямат друго гражданство. Други изисквания са  да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание "уволнение", да покриват нормативите за физическа годност и да са психологично пригодни.

Кандидатите за приемане на военна служба в състава  трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 25 септември. Конкурсът ще се проведе на 23 и 24 октомври. Той включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци, към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см. - 185 см., изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване.

Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи, са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Министерството на отбраната тук.

Повече информация може да получите от офиса за военен отчет към общината или на телефон: 058/ 604 205, както от сайтовете на Централно военно окръжие: www.comd.bg и Министерство на отбраната: www.mod.bg

Образци от формулярите и подробностите за  кандидатстване са изложени във Военно окръжие - Добрич, бул. “Добруджа” № 4, ет. 4, тел. 058/664 764 и 0885 727 774, където се подават необходимите документи.

c