Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Библиотечка с книги за Детско отделение дариха дамите от „Инър Уийл” - Добрич

Поредното дарение за Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич направиха дамите от клуб „Инър Уийл” в града, съобщи за Про Нюз Добрич старшата медицинска сестра Милена Георгиева.

То представлява библиотечка, като дамите от организацията са дарили и книги за деца на всякаква възраст. Има и с твърди корици, които са за бебета, както и за по-големи деца, каза старшата медицинска сестра. Дамите са поели и ангажимента да поддържат библиотечката, т. е да я допълват с нови книги. Идеята е и децата, и родителите да четат докато са в отделението. 

Партньорството между Детско отделение и клуб „Инър Уийл”-Добрич е от много години, посочи Милена Георгиева. За празниците 1 юни и Коледа дамите винаги организират тържества за болните деца. 

14 деца са настанени в момента в Детско отделение в болницата в Добрич. Те са с летни диагнози, сред които алергични реакции, пневмониите са по-рядко. 

„Инър Уийл” е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ОOН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена. Създадена е през 1924 година, в момента клубовете по света имат над 103 000 членове в повече от 100 страни. Основните отправни ценности в работата са
приятелството между жените, поколенията и народите. Организацията осъвременява непрекъснато критериите за членство и методите за реализация на благородните каузи, към които се стреми.

В България работят за идеите на „Инър Уийл” над 400 дами, обединени в 26 клуба.

c