Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Бизнесменът от Добрич Антон Проданов остава за постоянно в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд /АСНС/ потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на Антон Проданов от Добрич, съобщават от там. Делото по частна жалба на обвиняемия се проведе вчера. Жалбата бе срещу наложената миналата седмица мярка „задържане под стража” от Специализирания наказателен съд. Определението на АСНС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Както Про Нюз Добрич вече писа, срещу Проданов е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група в качеството си на подбудител и извършител на престъпления срещу данъчната система на Република България – неплащане на данъчни задължения в особено големи размери.

Той бе задържан на 25 юли т. г. Пред журналисти в Добрич зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Проданов е ръководител на организирана престъпна група от четири лица, извършваща данъчни престъпления, свързани с избягване установяването и плащането на ДДС. По думите му тогава, нанесената щета е за над 300 000 лева, като очакванията му бяха сумата да нарасне доста съществено след изготвяне на съответните експертизи.

c