Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Добрич учредиха Национална асоциация на производителите на етерични масла

Национална асоциация на производителите на етерични масла е учредена в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Управителния съвет Петър Христов. Учредителното събрание е проведено преди две седмици, асоциацията вече е вписана в Службата по вписванията.

Първото редовно Общо събрание ще се състои от 10 часа на 10 август, събота, в Голямата конферентна зала на хотел „България”. От асоциацията отправят покана на него да присъстват производители на етерично-маслени култури. „Нека заедно обсъдим нашите бъдещи идеи, реализация и търговски цели и спрем обезценяването на труда ни!”, призовават от организацията. 

Идеята е производителите да се обединим и като едно цяло да защитаваме интересите си, посочи Христов. Да отстояваме и цени, каквито тази година де факто няма, и в сектор земеделие да има субсидии, които да ни се полагат, допълни той. 

Седалището на Националната асоциация на производителите на етерични масла е в Добрич. Членовете й в момента са около 20, но интересът към нея е голям, каза председателят на Управителния съвет.

Петър Христов има разсадник в село Тригорци, земите, които обработва, са в област Шумен. На около 1 000 декара отглежда етерично-маслени култури - лавандула, бял равнец, маточина,
римска лайка.

c